Alufelni tárolás

Hogyan tároljuk az alufelniket?

Elérkezett a téli időjárás és vele együtt a gumicsere ideje is!

 

Egyre jellemzőbb vásárlóink körében is, hogy alufelni szettet használnak a téli, illetve a nyári szezonra is, leváltva a nem túl esztétikus acélfelni- dísztárcsa kombinációt.

 

Jövőbeli újítás lesz webshopunkban, hogy külön jelölni fogjuk az egyes modelleknél, mely alkalmas csak nyári használatra és melyiket választhatjátok nyugodt szívvel télre is. 

A télállóként feltüntetett alufelnik kifejezetten a speciális körülmények elviseléséhez szükséges technológiával készülnek.

 

Azonban nem mindegy a nyári felnijeid hogyan tárolod a téli szezon alatt, ha azt szeretnéd, hogy a következő szezonban is hibátlan állapotban kerülhessen fel autódra.

 

Ehhez az alábbi tanácsokat gyűjtöttük össze:

 • Minden esetben száraz helyen, tiszta állapotban tedd el az alufelniket!
 • Lehetőleg ne használj műanyag zsákot, ebben nagyon könnyen tartósan párás környezet tud kialakulni! 
 • A felni tisztítását se végezd el akármivel!
  • Semmilyen esetben ne használj savas, vagy lúgos anyagokat, mert a manapság divatos polírozott felületeket károsíthatják!
  • Csak olyan vegyszert használj, ami alkalmas az autó fényezett karosszériájának tisztításához is!
  • Mindig puha, tiszta rongyot használj és került a szennyeződések dörzsölését!
 • Az alufelniket nem szabad a külső oldalára borítani és egymáson tárolni, mert nagyon könnyen sérülhetnek. Azonban a komplett kerék szetteket, amennyiben a gumiabroncs peremvédős, úgy lehet egymáson tárolni, azonban erősen ajánlott a kerekek közé védőréteg (pl. kartonlap) elhelyezése.
 • Tárolhatod lógatva is őket, fali akasztó segítségével.

Bizonytalan vagy, milyen termékkel tisztítsd a felniket? Webshopunkon elérhető Gyeon márkából  nyugodt szívvel választhatsz, hiszen az alufelni ápoló- és tisztító termékeket maximális biztonsággal és hatékonysággal tudod használni. 

(Ide kéne egy köztes link, ami a felniápoló, tisztító szerekhez visz)

A prémium minőségű Gyeon tisztító és ápoló szerek fejlett kerámia alapú összetételének köszönhetően kiemelkedő felületvédelmet nyújtanak.

Reméljük hasznosnak találtátok tippjeinket. 

Amennyiben pedig meguntátok a tavalyi téli szetteteket és szeretnétek feldobni autótokat egy igazán minőségi alufelnivel, akkor nézzetek szét webshopunkban!

 

AH WHEELS - Prémium alufelni szakértőtől!